OM OSS      ROM      AKTIVITETER      RESTAURANT      BELIGGENHET      KONTAKT

 

Aktiviteter og severdigheter i området
Ytterst ute mot Norskehavet og lengst sør på Sunnmøre finner du et kontrastrikt og aktivt øysamfunn i kommunen Herøy. Det er her Hotel Neptun ligger, midt i fiskerbyen Fosnavåg. Valget er ditt om du vil fiske, dykke, fotografere, male, rusle i strandkanten - eller gjøre slett ingen ting ! Naturen er like spennende over som under vann, med et fugle-, fiske- og planteliv som kan ta pusten fra den mest kresne.

Fugleøya Runde er mellom de mest unike i Skandinavia med ca 230 observerte arter. Her hekker 500 000 sjøfugl. Den utrolig opplevelse du kan skue fra land eller sjø. Båtturer fra Runde havn til fuglefjellet. Selsafari: Daglige turer til den freda Selkolonien på Grasøyane. Bruer og gode veger knytter sammen øyene. Forhistorien til området kan du oppleve i innholdsrike historiske spill, kyst- og ishavsmuseum og gamle handelssteder.

Dykking
Sunnmøre er bortskjemt med vakker natur. Dette landskapet fortsetter også under vann. Få har enda utforsket den fascinerende naturen som finnes under havflaten, men flere og flere blir klar over hvilke naturrikdommer som finnes.

Fugletitting
Det eneste store fuglefjell i sør-Norge er Runde. Her kan du se lunde, havhest, alke, lomvi, havsule , bare for å nevne noen av de 230 artene som er observert på denne unike fugleøya - ta en titt på sidene til Runde Camping og Vandrerhjem og les mer.

Herøy Kystmuseum
Herøy kystmuseum holder til i restaurerte bygninger fra1700 - 1800-tallet. Her kan du bl.a. se Kvalsundskipet fra ca. år 600. Sjøbuda inneholder m.a. krambu, båter og redskap. I 2. etasje finner en også Ishavsgalleriet med samlinger fra selfangsten sin glanstid. Hovedhuset er satt i stand slik det var tidlig på 1800-tallet. Guiding på norsk, engelsk og tysk i museet og på den gamle kirkestaden , der middelalderkirken sto i 800 år.

Havfisketur/sightseeing
Havfisketur, sightseeing, selsafari - dette er en virkelig opplevelse. Turene går med lokal tur/fiskebåt fra Runde til havs, til fiskebankene utenfor kysten. Det er mange fine fiskebanker på utsiden av Grasøyane, Runde og ved Svinøya.

Herøyspelet
Herøyspelet Kongens Ring blir vist første helga i juli hvert år. Et imponerende vikingspill med utgangspunkt i en histore fra SNORRE. Handlingen foregår i år 1027 mellom kong Olav Haraldson og Møre-Karl. Kongens Ring har høstet lovord både i inn- og utland. En virkelig godbit å få med seg.

 

Hotel Neptun, Postboks 54, 6099 FOSNAVÅG     Telefon 70 08 00 50     Faks 70 08 00 51     epost@hotelneptun.net